Hjulinställning för både säkerhet, ekonomi och komfort

alignment1.pngEn felaktig hjulinställning på ditt fordon är främsta orsaken till för stort däckslitage. Redan vid små avvikelser minskar däckens livslängd upp till 10 %. Om axelgeometrin inte är rätt inställd förslits de mekaniska delarna onödigt snabbt (hjulspindel, lager, hjulupphängning). En felaktig hjulinställning leder även till sämre rullmotstånd och därmed en ökad bränsleförbrukning. Såväl fordonets vägegenskaper som förarens säkerhet och komfort är direkt beroende av fordonets axelgeometri. Vid behov av service erbjuder vi ett kostnadsförslag innan påbörjat arbete. Bra att veta är att hälften av alla bilar är i behov av någon form av service.

Klicka här för att boka tid

Är dina däck snedslitna eller är ratten sned när du kör rakt fram?  

Detta är två tecken som du kan uppleva när du kör .

Då kan du behöva göra en hjulinställning som ger:

  • Ökad livslängd på däcken
  • Bättre bränsleekonomi
  • Minskade utsläpp
  • Ökad säkerhet
  • Bättre körkomfort


VIKTIGT
Hjulinställningen bör kontrolleras vid misstanke om onormalt däckslitage (speciellt snedslitage) eller vid vibrationer i ratten som inte kan härledas till felaktig balansering eller liknande.

Kontroll av hjulvinklar - endast 195 kr*!

*Priset avser kontroll av hjulvinklar. Kostnaden vid behov av reparation eller justering av hjulvinklar skiljer mellan olika bilmodeller.

 

Alltid på Euromaster

Hos Euromaster servar och reparerar vi din bil oavsett märke. Eftersom vi alltid använder delar av originalkvalitet eller bättre och följer biltillverkarens servicerekommendationer, gäller din nybilsgaranti. Din servicebok, digital eller tryckt, stämplas med Euromaster stämpel vilket ger dig trygghet och ett varaktigt värde på din bil.