Avgassystem

exhaust.png

Avgassystemet är utsatt för stora temperaturförändringar, snö, regn och korrosion orsakad av salt och vatten. Korrosion i avgassystemet försämrar bilens prestanda, och ökar motorljudet och bränslekonsumtionen. Att råka ut för problem med avgassystemet kan även vara skadligt för dig och miljön.

Avgassystemets funktion:

  • Upprätthåller bilens prestanda
  • Garanterar optimal bränslekonsumtion
  • Minskar motorljudet
  • Transformerar farliga avgaser för att skydda miljön

Hur vet jag om det uppstått problem med avgassystemet?

Det vanligaste tecknet på att det har uppstått något fel i avgassystemet är att ljudet från det låter annorlunda och mer intensivt när bilen är igång. Om du inte åtgärdar detta kan delar av avgassystemet lossna och ramla av, vilket kan innebära en fara för andra trafikanter på vägen. Den höga ljudnivån finns också kvar tills du åtgärdar felet.

 

Alltid på Euromaster

Hos Euromaster servar och reparerar vi din bil oavsett märke. Eftersom vi alltid använder delar av originalkvalitet eller bättre och följer biltillverkarens servicerekommendationer, gäller din nybilsgaranti. Din servicebok, digital eller tryckt, stämplas med Euromaster stämpel vilket ger dig trygghet och ett varaktigt värde på din bil. Dessutom får du 2 års garanti på reservdelarna, och upp till 5 år på vissa märken.