Punktering kommer aldrig lägligt...

Oftast går en punktering att laga!

Punktering är ett vanligt problem som bilägare kan stöta på från tid till annan. Det är viktigt att förstå vad en punktering innebär, hur den kan uppstå, och hur man bäst hanterar situationen.

Vad är en punktering på bildäck?
En punktering på bildäcket inträffar när däcket har fått en skada som orsakar en luftläcka, vilket i sin tur kan leda till att däcket tappar luft och blir platt. Punkteringar kan variera i grad av allvarlighet och kan uppstå av olika anledningar. De vanligaste orsakerna till punkteringar inkluderar:

Punktering på bildäck är ett vanligt problem som bilägare kan stöta på från tid till annan. Det är viktigt att förstå vad en punktering innebär, hur den kan uppstå, och hur man bäst hanterar situationen.

Vad är en punktering på bildäck? En punktering på bildäcket inträffar när däcket har fått en skada som orsakar en luftläcka, vilket i sin tur kan leda till att däcket tappar luft och blir platt. Punkteringar kan variera i grad av allvarlighet och kan uppstå av olika anledningar. De vanligaste orsakerna till punkteringar inkluderar:

Spikar eller skruvar: Små föremål på vägen, såsom spikar, skruvar, eller glas, kan tränga in i däcket och orsaka skador.

Slitage: Slitage över tid kan resultera i slitna däck med tunnare gummi, vilket gör dem mer mottagliga för punkteringar.


Kan en punktering lagas?
Om en punktering inte sitter på sidan av däcket, är det ofta möjligt att reparera den istället för att behöva köpa ett nytt däck. Det är både för plånboken och miljön. Kom in till oss så tittar vi på ditt däck, går det att laga löser vi det medan du tar en kopp kaffe.
Behöver du boka en tid för däckreparation kan du köra det här.

 Välkommen in så hjälper vi dig!