2019-03-25
Kan du spara pengar på billiga däck?

När man kommer till däckverkstaden så ställs man direkt inför frågan om man vill köpa premium eller budgetdäck. Att man får något för pengarna förstår man – men vad?

 

dyrt-billigt.jpg

 

Köregenskaper

Den tekniska utvecklingen hos däcktillverkarna sker på premiumdäcken. Dessa tas ofta fram tillsammans med biltillverkarna och anpassas efter de modernaste bilarna. När tekniken blir mogen, så hamnar den också i budgetprodukter. Det gäller i de flesta branscher. Vill man ha de bästa köregenskaperna är det premium som gäller.

 

Säkerhet

Det är premiumdäcken som ligger i topp i däcktesterna och har de bästa egenskaperna när de är nya. Det är inte samma fokus på de slitna däcken, men det är normalt att förvänta sig att det är dessa däck som levererar bäst även med lägre mönster.

 

Ekonomi

Visst är det en stor utgift när man köper däck, men utslaget per km så är kostnaden liten jämfört med bränslet, och ett dyrare däck håller oftast så länge att det lönar sig jämfört med att köpa ”billigt”.

 

Miljö

Däcken står för 20% av bilens rullmotstånd. Att välja ett däck med lågt rullmotstånd och med lång livslängd som gör att man förbrukar färre däck bidrar till ett mer hållbart samhälle.

”Sammantaget kan man säga att det nästan bara finns vinster med att köpa premiumdäck, säger Arne Sköldén produktexpert på Michelin. Bättre däck med en mindre miljöpåverkan.”

Välkommen in till oss på Euromaster så hjälper vi dig med däckbytet!

Hitta din närmaste verkstad här!

 

För återförsäljare: /privat/dack/tjanster/tidsbokning /privat/privat_systemsida/logga_in_2

Logga in

Tidsbokning

Vid bokning eller ombokning av ditt däckbyte behöver du först välja verkstad. Det gäller även om du redan fått en tid hemskickad för däckbyte.

Välj verkstad

För privatkunder

Här kan du som privatkund handla däck och se dina tidigare köp.

Handla online