Regummering av lastbilsdäck

REGUMMERA PÅ EUROMASTER AV TRE SKÄL

Av ekonomiska skäl
I jämförelse med nya däck är inköpskostnaderna betydligt lägre (priset på regummerade lastbilsdäck utgör ca 60 % av priset för nya lastbilsdäck).

Ett andra liv
Dina utslitna däck får ett nytt liv.

För miljöns skull
Genom att återvinna däck skonar vi miljön samtidigt som du sänker dina däckkostnader. Tillsammans med våra leverantörer har vi utvecklat nya miljövänliga metoder för regummering av däck. Bland annat har vi kunnat eliminera flera miljöfarliga ämnen i våra slitbanor.

  • Regummering gör det möjligt att använda stommen på nytt. Beroende på kvaliteten och körförhållande kan den användas en eller flera gånger. Vid regummering har du möjlighet att anpassa mönster efter dina behov.
  • Stommen kontrolleras enligt ett fastställt system. Regummeringens kvalitet är helt beroende av stommens kvalitet. Vid regummering ersätts den slitna slitbanan med en ny. I sådant fall kan antingen ett identiskt eller likvärdigt mönster användas.
  • Euromaster är certifierade av det Norske Veritas (DNV), för ISO 9001: 2008 (kvalitet) och ISO 14001: 2004 (miljö). Våra regummerade däck från Tvååker är godkända/kontrollerade enligt ECE-reglementet 109 av Statens Provningsanstalt och Transportstyrelsen.
  • Vi har även minskat användandet av lösningsmedel vid tillverkandet av regummerade lastbilsdäck. För att bekräfta vår strävan att vara en leverantör som tar miljö och kvalitetsfrågor på stort allvar har vi beslutat att fortsätta med P-märkning av våra produkter.